Cheddar & Jalapeño Corn Sticks
Cheddar & Jalapeño Corn Sticks może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, maślanka, jajko i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cheddar Jalapeño Corn Sticks, Muffiny Kukurydziane Jalapeno Cheddar, oraz Muffinki Kukurydziane Jalapeño-Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Patelnie rozgrzać w środku piekarnika 10 minut.
W dużej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Ubić razem maślankę i jajko w innej misce i dodać mieszaninę mąki kukurydzianej z Cheddar, scallion, jalapeños, i 2 łyżki masła, mieszając, aż tylko połączone.
Wyjąć patelnie z piekarnika i podzielić pozostałe 2 łyżki masła między foremki do patyków kukurydzianych. Szybko podzielić ciasto między formy (około 3 łyżki każda) i piec, aż tester wyjdzie czysty i blaty są złote, 12 do 15 minut.
Schłodzić patyczki kukurydziane w patelniach 3 do 5 minut przed wyjęciem z foremek.
Jeśli używasz żeliwnej patelni, wlej do niej całe ciasto i piecz 15 do 20 minut.