Chard szwajcarski smażony z cebulą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać smażone szwajcarski Chard z cebulą spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chard szwajcarski smażony z czerwoną cebulą, Chard Szwajcarski Smażony, oraz Chard Szwajcarski Smażony.
Instrukcje
Wytnij łodygi i żebra środkowe z chard, odrzucając wszelkie trudne części, a następnie pokrój łodygi i żebra w poprzek na 2-calowe kawałki. Liście chard układać i zwijać wzdłuż do cylindrów.
Wytnij cylindry w poprzek, aby uzyskać paski o szerokości 1 cala.
Rozgrzać olej i masło w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować cebulę i czosnek z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć, o 8 protokół.
Dodaj chard łodygi i żeberka, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu i gotować, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż łodygi są po prostu miękkie, o 10 protokół.
Dodać liście boczniaka w partiach, mieszając, aż zwiędną przed dodaniem następnej partii, i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 4 do 6 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową do miski.
* Chard można myć, suszyć i ciąć 2 dni wcześniej i schładzać w zamkniętych workach wyłożonych zwilżonymi ręcznikami papierowymi.* Chard można gotować 4 godziny wcześniej i podgrzać na małym ogniu na kuchence lub w kuchence mikrofalowej.