Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake
Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści tymianku, sól koszerna i pieprz, szwajcarski chard, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szwajcarski Chard Z Masłem Shiitake Przepis, Chard szwajcarski smażony z grzybami Shiitake, oraz Zupa Shiitake-i-Swiss-Chard z ręcznie krojonym makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce przykryć chard zimną wodą. Przekręć go, aby usunąć cały piasek, a następnie podnieś go do durszlaka. Powtórz, jeśli chard jest bardzo brudny. (Nie obracaj go na sucho—chcesz, aby woda przylegała do liści.)
Podgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Zanim masło całkowicie się rozpuści, dodaj shiitakes i tymianek. Doprawić odrobiną soli i gotować tylko do pachnącego, około 1 minuty.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj chard. Gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie i zwiędły, o 4 protokół. Podnieś ciepło do wysokiej i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie i prawie cała ciecz wyparuje, około 3 minut.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła i gotować, mieszając, aż masło topi się i zielenie są szkliwione, o 3 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać od razu.