Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake

Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake
Chard szwajcarski duszony w maśle Shiitake jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści tymianku, sól koszerna i pieprz, szwajcarski chard, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szwajcarski Chard Z Masłem Shiitake Przepis, Chard szwajcarski smażony z grzybami Shiitake, oraz Zupa Shiitake-i-Swiss-Chard z ręcznie krojonym makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce przykryć chard zimną wodą. Przekręć go, aby usunąć cały piasek, a następnie podnieś go do durszlaka. Powtórz, jeśli chard jest bardzo brudny. (Nie obracaj go na sucho—chcesz, aby woda przylegała do liści.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Zanim masło całkowicie się rozpuści, dodaj shiitakes i tymianek. Doprawić odrobiną soli i gotować tylko do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj chard. Gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie i zwiędły, o 4 protokół. Podnieś ciepło do wysokiej i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie i prawie cała ciecz wyparuje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
4
Dodać pozostałe 2 łyżki masła i gotować, mieszając, aż masło topi się i zielenie są szkliwione, o 3 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
ZieloniZieloni
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn