Chard i Ricotta Torta
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. Jeśli masz sól, chard, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ser, pieczarki i szwajcarska Torta Chard, Torta di Ricotta Davida Rocco, oraz Torta pasqualina mojej mamy, placek ze szpinakiem i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć jedną trzecią ciasta chlebowego. Lekko posypanymi mąką dłońmi spłaszczyć obie porcje na dyski. Przykryć folią i odstawić podczas przygotowywania nadzienia, około 30 minut.
Wypłukać chard i łzawienie liści tworzą środkowe żebra; Odrzuć środkowe żebra i łodygi lub zapisz do innego użytku.
Wlać olej do 12-calowej patelni lub 14-calowego woka na średnim ogniu; gdy jest gorący, dodaj czosnek i mieszaj do pachnącego, około 1 minuty,
Dodaj chard i mieszać często aż równomiernie zwiędną, 12 do 15 minut.
Przenieść mieszaninę do sitka i pozostawić do drenażu, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Ściśnij chard, aby usunąć cały płyn, a następnie korasely posiekać.
W misce wymieszaj chard, 1 jajko, ricottę, 1/4 szklanki śmietany, oliwki, skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Za pomocą lekkiego wałka do ciasta, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj większą część ciasta na 12-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Usuń nadmiar mąki. Dopasuj do 10-calowej patelni sernika z wyjmowanym rimem i złóż nadmiar ciasta w dół, aby krawędzie znalazły się w połowie boków patelni; naciśnij ciasto delikatnie na boki patelni.
Dodać mieszankę chard i rozprowadzić poziom.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 10-calową rundę. Wyśrodkuj nad wypełnieniem i szczyp boki, aby uszczelnić. W małej misce ubić Pozostałe jajko z pozostałymi 2 łyżkami śmietany do wymieszania.
Wierzchnią skórkę posmarować mieszanką jajeczną; resztę wyrzucić.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż góra będzie bogato zarumieniona, 35 do 40 minut.
Ostudzić około 10 minut, a następnie uruchomić mały ostry nóż między tart i obręczy patelni poluzować; zdjąć obręcz. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić w kliny.
Podawać na ciepło lub chłodno.