Szwajcarski Chard Au Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 28g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka gałki muszkatołowej, świeżo parmigiano-reggiano, chard tęczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to W pracy: szwajcarski Chard Gratin, Szwajcarska Zapiekanka Z Chard, oraz Szwajcarska Zapiekanka Z Chard.
Instrukcje
1
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Przynieś duży garnek z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
2
Stem chard, utrzymując liście w całości. Osolić wrzącą wodę i dodać chard i niech więdną. Garnek zostanie zapakowany na początku. Zagotować chard 10 minut, odcedzić w durszlaku i uruchomić pod chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
3
Pozostawić do spuszczenia i wycisnąć nadmiar płynu w czystym ręczniku kuchennym. Chop.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
4
W międzyczasie rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
5
Ubijamy mąkę i gotujemy 1 minutę, a następnie ubijamy mleko. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej. Wymieszać z prażoną pastą czosnkową. Zagęścić sos, aby pokryć tył łyżki i dostosować przyprawy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Czosnek
Przyprawy
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Mąka Uniwersalna
SOS
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Warstwa połowa zieleni w średniej zapiekanki (8 do 10 cali długości). Wierzch z połową sosu beszamelowego i połową sera. Powtórz warstwy, kończąc serem.