Chana Masala (ciecierzyca i pomidory)

Chana Masala (ciecierzyca i pomidory)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj Chana Masala (ciecierzyca i pomidory). Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka liścia laurowego, wody, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj chana masala, jak zrobić south indian Chana masala, punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala, oraz Chana Masala Sandwich - kanapka z ciecierzycą / Easy Sandwich s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 6-quart holenderski piekarnik lub duży ciężki garnek na średnim ogniu; podsmażyć cebulę, aż półprzezroczyste, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać czosnek i saute aż zmiękną i pachnące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj 1/4 szklanki wody, kolendra, papryka, imbir, kurkuma, pieprz cayenne, pieprz czarny, i cynamon do mieszaniny cebuli; gotować i mieszać aż pachnące, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KolendraKolendra
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
PaprykaPapryka
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
4
Wymieszaj ciecierzycę, pomidory w soku, pozostałą 1/2 szklanki wody i liść laurowy w mieszaninie cebuli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się mieszają, o 10 protokół. Wymieszać mleko kokosowe do mieszanki ciecierzycy i pomidorów; gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
CiecierzycaCiecierzyca
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
CebulaCebula
WodaWoda
5
W razie potrzeby dodać więcej wody i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Fram Win Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Fram Wina Chenin Blanc
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn