Chana Masala
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Chana Masala może być spektakularny przepis spróbować. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, oliwę z oliwek, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to chana masala, jak zrobić south indian Chana masala, punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala, oraz Kala Chana curry, jak zrobić punjabi Kala Chana masala.
Instrukcje
Rozgrzać olej na szerokiej patelni.
Dodaj cebulę i smażyć, aż przezroczyste.
Dodać czosnek i nadal smażyć, aż cebula jest złoty.
Dodać ciecierzycę, garam masala, kurkuma, imbir, pomidory, sok z cytryny, i około 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, a następnie gotować na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając. Powinno być wilgotne i duszne, ale nie soupy; dodać trochę więcej wody, w razie potrzeby.
Wymieszać z kolendrą i doprawić solą.
Podawać samodzielnie w płytkich miseczkach lub na gorącym ugotowanym ziarnie, w razie potrzeby.