Ceviche z krewetkami i przegrzebkami

Ceviche z krewetkami i przegrzebkami
Krewetki recipe i przegrzebek Ceviche może zaspokoić swoje pragnienie Ameryki Południowej w o 45 minut. Ten przepis służy 10. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 130 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać Zatoki przegrzebki, papryka, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ceviche z krewetkami i przegrzebkami z tequilą, Niedzielny Brunch: Ceviche z krewetkami i przegrzebkami, oraz Awokado nadziewane krewetkami i przegrzebkami Ceviche.

Instrukcje

1
Przepłukać krewetki i przegrzebki. Napełnij miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia wody 2 quarts.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj krewetki, zmniejszyć ciepło, aby utrzymać gotować, i gotować, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cut to test), 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Wyjąć sitkiem lub łyżką szczelinową i zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
5
Dodać przegrzebki do gotującej się wody i gotować, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), 1 do 2 minut; wyciąg i zanurzyć w wodzie z lodem, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PrzegrzebkiPrzegrzebki
6
Odsączyć krewetki i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
7
Pokrój każdą krewetkę w poprzek na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
8
Tymczasem w szklanej lub ceramicznej misce wymieszaj mleko kokosowe, sok z limonki, paprykę, chili, kolendrę, imbir i sól. Wymieszać krewetki i przegrzebki. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
PaprykaPapryka
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Łyżkę do dużej miski lub na obramowany talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn