Certoâ® konfitura figowa
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegetariańska przyprawa? Konfitura figowa certo® może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 128. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, pektynę z owoców certo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, CERTO® dżem z czarnych malin, oraz CERTO® dżem z orzecha żurawinowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Wykończenie łodygi kończy się z fig. Owoce drobno posiekać lub zmielić. Zmierz dokładnie 4 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-qt. rondel.
Dodaj sok z cytryny i wodę; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Cukier wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
Dodać masło do zmniejszenia pienienia. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać pektyny. Powrót do pełnego wrzenia i gotować 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)