Certo dżem truskawkowo-bananowy
CERTO dżem truskawkowo-bananowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 70 i kosztuje 12 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 84 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać masło, sok z cytryny, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj 30 minut do domowej roboty konfitury certo truskawkowo-Rabarbarowej, Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, oraz Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Stem i zmiażdżyć truskawki dokładnie, jedna warstwa na raz. Dokładnie rozgnieść banana.
Wymieszać truskawki i banany. Zmierz dokładnie 3-1 / 2 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-quart rondlu. Wymieszać z sokiem z cytryny.
W rondlu dokładnie wymieszać cukier z owocami.
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Wymieszaj pektynę szybko. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)