Cebula słodko-kwaśna
Jeśli u pacjenta występuje około 35 minut do spędzenia w kuchni, słodko-kwaśna cebula może być niesamowita bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 156 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Przepis ten zachwycił 141 osób. Udaj się do sklepu i odbierz perłową cebulę, sól, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cebula Agrodolce (cebula słodko-kwaśna), Sweet ' N Sour Onions, oraz Sweet' n ' Sour Onions.
Instrukcje
Obierz cebulę: najtrudniejszą częścią tego przepisu jest obieranie cebuli. Jeśli używasz pearl lub małe cebule cipollini, blanszować je we wrzącej wodzie na minutę lub tak, a następnie zanurzyć je w wodzie z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Odetnij końce korzenia i łodygi, a papierowa skóra powinna się ześlizgnąć.
Jeśli używasz większej wrzącej cebuli, tak jak my tutaj, po prostu pokrój koniec łodygi z cebuli i obierz tak, jak zwykłej cebuli.
Gotuj cebulę: Przynieś garnek słonej wody do wrzenia i gotuj cebulę przez 4-10 minut lub do momentu, gdy będą miękkie. Mniejsze cebule będą potrzebować mniej czasu. Chcesz je al dente, nie miękkie, bo będą gotować trochę więcej na patelni.
Cebulę dobrze odcedzić i odstawić.
Podsmaż cebulę: rozgrzać patelnię na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Niech oliwa z oliwek się rozgrzać na minutę lub dwie i dodać cebulę. Będą trochę pluć, ponieważ są pełne wilgoci.
Niech skwierczą, aż trochę brązowieje na kilka stron cebuli, o 4-5 protokół.
Dodaj mieszaninę miodu i octu do patelni: w międzyczasie energicznie wymieszaj miód i ocet, aż miód się rozpuści.
Dodaj go do patelni. Będzie pluć i skwierczeć gwałtownie. Przekręć cebulę, aby pokryć mieszanką i obrócić ogień na średni.
Niech mieszanina octu i miodu zagotuje się do gęstego syropu. Często obróć cebulę, aby równomiernie pokryć.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej, z odrobiną fantazyjnej soli, takiej jak fleur de sel, jeśli masz trochę.