Cały indyk pieczony w marynacie

Cały indyk pieczony w marynacie
Brined and Roasted Whole Turkey to danie główne dla 10 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i zgodny z zasadami FODMAP zawiera 780 kalorii , 107 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Za 3,58 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis podoba się 4 smakoszom i kucharzom. Mieszanka indyka ze skórą, gruboziarnistej soli koszernej, białego wina i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 13 godzin i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na pierś z kurczaka w sosie z podsmażonej cebuli , żeberka wieprzowe w sosie i pizzę z mąki pełnoziarnistej bez drożdży z pieczonym czosnkiem, słodkimi ziemniakami i cebulą .

Instrukcje

1
Wymieszaj sól Morton®Kosher i cukier z zimną wodą w dużym, czystym garnku, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Umieść całego indyka w solance, aż będzie całkowicie zanurzony. Przykryj i schłódź w lodówce przez noc, do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Wyjmij indyka z solanki, opłucz go wewnątrz i na zewnątrz pod chłodną, bieżącą wodą przez kilka minut, aby pozbyć się wszelkich śladów soli; osusz go papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
-5 godzinna solanka: Aby zamarynować indyka w krótszym czasie (4-5 godzin), użyj 2 szklanek soli Morton®Coarse Kosher Salt i dwóch szklanek cukru. Przykryj i wstaw do lodówki na 4 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
Zmiękczone masło wymieszaj z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2
Połóż indyka na ruszcie w brytfannie. Natrzyj skórę doprawionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Posmaruj skórę roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Wlej 1 szklankę płynu (wina, bulionu lub wody) na dno patelni, aby zapobiec przypalaniu się skapujących kropel. Piecz indyka w temperaturze 450 stopni Fahrenheita przez 25 minut, polej i obróć patelnię do pieczenia. Kontynuuj pieczenie, aż skóra stanie się złocistobrązowa, kolejne 25 minut; polej ponownie. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni Fahrenheita; kontynuuj pieczenie, polewaj i obracaj patelnię raz w połowie pieczenia, aż minimalna temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni Fahrenheita.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wyjmij indyka z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Odstawić na 20 minut przed krojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn