Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie
Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 595 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę płaską, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie, Karmienie przyjaciół: Białe wino duszone karczochy z tymiankiem, oraz Ryby i karczochy z białym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób farsz: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż bułkę tartą na płytkiej patelni do pieczenia i piecz na środku piekarnika, aż blady złoty, o 10 protokół. Okruchy ostudzić całkowicie, następnie wrzucić parmezanem, czosnkiem, pietruszką, soppressata, skórką, jeśli używasz, solą i pieprzem.
Skropić olej na okruchy i wrzucić do płaszcza równomiernie.*
Odciąć łodygi karczocha i wyrzucić.
Odciąć 1/2-calowy wierzchołek 1 karczocha ząbkowanym nożem, a następnie odciąć około 1/2-calowy wszystkie pozostałe końcówki liści nożycami kuchennymi. Pokrojone liście natrzeć połową cytryny. Oddziel liście lekko kciukami i wyciągnij fioletowe liście od środka i tyle żółtych liści, aby odsłonić rozmyte zadławienie. Zgarnij dławik nożem do melonów, a następnie wyciśnij sok z cytryny do jamy.
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Łyżka około 2 łyżek farszu do wnęki każdego karczocha i, zaczynając od liści dolnych i rozrzucając liście otwarte jak najwięcej bez łamania, łyżka zaokrąglonego 1/2 łyżeczki farszu wewnątrz każdego liścia. Top każdy karczoch z plasterkiem provolone.
Gotuj karczochy: w szybkowarze (bez wkładki) lub garnku włóż wodę, wino, olej, cebulę, czosnek, sól i pieprz i ułóż nadziewane karczochy w płynie w 1 warstwie.
Uszczelnić szybkowar z pokrywką i gotować pod wysokim ciśnieniem, zgodnie z instrukcją producenta, 10 minut. Umieść szybkowar w zlewie (nie zdejmuj pokrywy) i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aż ciśnienie całkowicie spadnie.
Jeśli za pomocą zwykłego garnka, gotować karczochy, pokryte, aż liście będą miękkie, o 50 protokół.
Karczochy przenieść szczypcami do 4 talerzy zupy i łyżka gotowania płynu wokół nich.
* Uwaga kucharzy: farsz można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.