Cassoulet Biała Fasola
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Cassoulet białą fasolę spróbować. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 238 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście szałwii, fasolę, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Cassoulet z białej fasoli, kiełbasy i kaczki, Włoskie kiełbaski w stylu Cassoulet i biała fasola, oraz Włoska "Cassoulet" z kiełbasą i fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortuj fasolę i wyrzuć resztki. Fasolę opłukać, odcedzić i umieścić w 6-do 8-quart patelni. Szynkę opłukać i dodać do fasoli, z bulionem i 6 szklankami wody. Ustawić na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie obrać i pokroić marchewkę i cebulę w 1/8 - do 1/4-calową kostkę.
Dodaj do fasoli, wraz z ziarnami gorczycy, tymiankiem, szałwią, kminkiem, kardamonem i imbirem. Podczas gotowania, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie kremowa-gładka do gryzienia i mięso wyciąga łatwo z szynki, 2 1/2 do 3 godzin.
Wyciągnij ham hock i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby dotknąć, o 8 protokół. Odrzuć skórę, kości i tłuszcz. Mięso posiekać i wrócić do fasoli. Wymieszać na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, o 5 protokół.
Fasola odsączyć i zapisać płyn. Fasolę doprawiamy do smaku solą.