Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: 30 dni bezglutenowe szybkie i łatwe posiłki: dzień 14-Poczerniony Sum Ashlie z smażoną zielenią

Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: 30 dni bezglutenowe szybkie i łatwe posiłki: dzień 14-Poczerniony Sum Ashlie z Sauteed Greens to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 17 porcji z 1001 kalorii, 151g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na $13.49 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę w proszku, sczerniały Sum, sczerniały Sum dzienny ashlie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: bezglutenowa Sałatka z sardynek -- Valerie z miasta, Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: Muffinki Ze Świeżych Jagód Streusel (Bezglutenowe, Bez Kazeiny), oraz Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: Cafe Atlantic pieczony parmezan flądra i Kate ' s kukurydza i Quinoa Sałatka.
Instrukcje
Jest to danie, które mój mąż i ja często lubimy. Stwierdzamy, że słodkie smażone warzywa stanowią doskonałą przeciwwagę dla pikantnych ryb. Lubimy nasze dość pikantne, ale jeśli lubisz mniej ciepła po prostu pominąć lub stonować ilość pieprzu cayenne można włączyć w swoim czerni przyprawy. Można również służyć to z boku resztek bezglutenowych ziaren (polecam brązowy ryż basmati) na bardziej sycący posiłek.Na marginesie: sum jest często postrzegany jako brudny podajnik DNA, ale Sum hodowany w USA jest ekologicznie zrównoważony, zdrowy, smaczny i niedrogi. Cienkie filety gotują się bardzo szybko, dzięki czemu sum jest idealną opcją szybkiego obiadu. Ale jeśli nie jesteś fanem sumów, zamiast tego można użyć innych cienkich filetów z białej ryby.Dla ryb: 1 duży (6-8oz) filet rybny dla każdej osoby1 1/2 do 2 łyżeczek Poczernionej przyprawy na filet (patrz przepis poniżej) oliwa z Oliwyczarna przyprawa (wystarcza na 3-4 porcje): łyżeczka pieprzu Cayenne (więcej, jeśli chcesz na gorąco) 1 łyżeczka Oregano łyżeczka Tyme1 łyżeczka papryki łyżeczka chili w proszku łyżeczka Kurkumy1 łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka cebuli w proszku łyżeczka czarnego pieprzu łyżeczka soli
Filety skropić lekko oliwą z oliwek; upewnić się, że wszystkie są lekko powlekane.
Posypać około 1 łyżeczki przyprawy z każdej strony filetów i delikatnie wcierać.
Filety umieścić w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia. Gotować w piekarniku rozgrzanym do 500 stopni przez 5 minut. Zmniejsz temperaturę do 300 stopni i gotuj dodatkowe 10-15 minut, aż filety będą twarde i łatwo się płatkują.Notatki Carrie: uwielbiam robić domowe przyprawy! Jest nie tylko ekonomiczny i przyjazny dla środowiska (bez dodatkowych opakowań do wyrzucenia), wiesz, że jest bezglutenowy i bezpieczny do jedzenia! Aby uczynić to super szybkim posiłkiem, przygotuj przyprawę z wyprzedzeniem, przechowuj ją w szczelnym pojemniku w spiżarni i będzie natychmiast gotowa na ryby w ciągu tygodnia! Podczas pieczenia ryby przygotuj słodką sauted greens:2 duże garści zieleni na osobę (szwajcarski chard, collards i szpinak są wszystkie dobre opcje), pokroić w paski 1 cal duża słodka cebula (takie jak Vidalia) na osobę, pokrojone w półksiężyce1 duży ząbek czosnku na osobę, mielone1 łyżka rodzynek na osobę (opcjonalnie)oliwa z Oliwyalt i pieprz do smaku
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać wystarczającą ilość oliwy, aby lekko pokryć patelnię.
Dodaj cebulę na patelni i smażyć, aż będą przezroczyste i zaczynają lekko brązowy.
Dodaj zielenie na patelni i smażyć kilka minut, aż zaczną więdnąć.
Dodać czosnek i rodzynki (jeśli jest używany) i podsmażyć inny 2-3 minut, aż warzywa są bardzo miękkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio