Carpaccio z łososia wędzonego i jabłka
Carpaccio z wędzonego łososia i jabłka wymaga ok. 27 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 256 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz oliwę z oliwek, łosoś z Nowej Szkocji, jabłko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj Carpaccio Z Pomidorów I Wędzonego Łososia, Carpaccio z łososia wędzonego z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i cytryną, oraz Cydr Jabłkowy Wędzony Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieścić chleb na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Piec przez 10 do 12 minut, aż lekko brązowy i chrupiące. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Ułóż wędzonego łososia w jednej warstwie na półmisku.
Ułóż plasterki jabłka na wierzchu.
Kapary posypać plastrami łososia i jabłka.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z chlebem tostowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Canyon Road Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Canyon Road Chardonnay
Podniebienie jest intensywne, okrągłe i miękkie, z aromatami melona i owoców tropikalnych.