Carpaccio z tuńczyka z sałatką z rukoli i sosem balsamicznym

Carpaccio z tuńczyka z sałatką z rukoli i sosem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 27g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.34 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, ocet balsamiczny, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym, Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kaparami i sosem balsamicznym, oraz Ahi Sałatka Zimowa z tuńczykiem w kremowym sosie balsamicznym (DF, GF) .
Instrukcje
Połączyć ocet i musztardę w małej misce; ubić 4 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawić sos do smaku solą morską i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Umieść 1 arkusz folii na wilgotnej powierzchni roboczej (aby zapobiec zsuwaniu się plastiku). Ułóż 1/4 kwadratów tuńczyka 1 cal od siebie w okręgu na plastiku. Pokrywa z drugim arkuszem z tworzywa sztucznego. Używając płaskiej strony młotka, delikatnie Funt kwadraty tuńczyka, aż będą bardzo cienkie i utworzą 8-do 9-calowy stały okrągły.
Umieścić tuńczyka okrągłego, jeszcze w plastiku, na talerzu. Uformuj jeszcze 3 rundy z pozostałym tuńczykiem. Przechowywać w lodówce carpaccio z tuńczyka co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Obierz 1 plastikowy arkusz z każdej rundy carpaccio z tuńczyka; Odwróć na talerze i odklej pozostały plastik.
Posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek, następnie posypać sokiem z cytryny, szczypiorkiem, szalotką, solą morską i pieprzem. W średniej misce wrzucić rukolę i 2 łyżki dressingu; doprawić do smaku solą morską i pieprzem. Kopiec rukiew wodna na szczycie i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.