Caramelle Ripiene di Patate al Ragu: ziemniak

Caramelle Ripiene di Patate al Ragu: ziemniak
Przepis Caramelle Ripiene di Patate al Ragu: można zrobić ziemniaki w około 55 minut. Jedna porcja zawiera 1355 kalorii, 64G białka, oraz 72g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,84 USD za porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pieczenia ziemniaków, soli i pieprzu, bulionu warzywnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ragu jagnięce z Gnocchi ziemniaczanymi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi di Patate con Ragù di Agnello, oraz Gattò di patate (placek ziemniaczany).

Instrukcje

1
Ugotuj ziemniaki w dużej ilości wody do miękkości (ale nie wchłaniając wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
W międzyczasie podgrzej masło na średnim ogniu i dodaj cebulę i czosnek. Potuj się na małym ogniu, aż aromaty będą miękkie i półprzezroczyste. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Odcedź ziemniaki, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie przepuść przez młyn spożywczy lub ricer. Do ziemniaków dodać cebulę, czosnek, Parmigiano, mortadelę, stracchino, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Jeśli to konieczne, aby zwilżyć mieszaninę, dodaj jajko. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
MortadellaMortadella
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
4
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu i pokrój arkusz na prostokąty 3 cale na 1 cal. Na środku połowy prostokątów umieść niewielką łyżkę mieszanki ziemniaczanej. Uzupełnij wypełnione prostokąty niewypełnionymi prostokątami i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
5
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Podgrzej Ragu Bolognese na 12-14-calowej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Odcedź i dodaj na patelnię z ragu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodaj pozostałe masło i wymieszaj na dużym ogniu przez 1 minutę, aby pokryć. Podziel makaron równomiernie na 6 rozgrzanych misek na makaron, posyp startym Parmigiano-Reggiano i od razu podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubij jajka i olej i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Podczas rozszerzania studni wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
12
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, wyjmij ciasto z deski, zeskrob i wyrzuć resztki kawałków. Lekko odśwież deskę i kontynuuj ugniatanie przez kolejne sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
13
Rzuć lub kształtuj zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
14
W rondlu z grubym dnem o pojemności od 6 do 8 litrów rozgrzej oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
Dodaj cebulę, seler, marchewkę i czosnek i pot na średnim ogniu, aż warzywa będą przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
16
Dodaj cielęcinę, wieprzowinę, wołowinę i pancettę i wymieszaj z warzywami. Przyrumienić na dużym ogniu, mieszając, aby mięso się nie sklejało. Powinno to zająć od 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
17
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
18
Dodaj mleko i gotuj na wolnym ogniu, aż do zera, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
19
Dodaj wino i brodo, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 21/2 godzin. Dopraw solą i pieprzem, do smaku i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

1kgspieczenie ziemniaków, takich jak russets, obrane, pokrojone na 8 kawałków i trzymane w wodziepieczenie ziemniaków, takich jak russets, obrane, pokrojone na 8 kawałków i trzymane w wodzie227papryka habanerowołowina mielonawołowina mielona1porcja startego parmezanu3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala4Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala454papryka habaneropomidory całe obrane, zmiażdżone ręcznie, z sokamipomidory całe obrane, zmiażdżone ręcznie, z sokami1marchew, zeskrobana i drobno posiekanamarchew, zeskrobana i drobno posiekana4zdanieseler drobno posiekanyseler drobno posiekany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1jajko, pobitejajko, pobite4(częściowo & )(częściowo & )8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany5goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałe bułki obiadowebiałe bułki obiadowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemortadela drobno pokrojona w kostkęmortadela drobno pokrojona w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1porcja startego parmezanudrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane oreganodrobno posiekane oregano113papryka habaneropancetta, mielonapancetta, mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmigiano-Reggiano, tarty, plus więcej do przybrania makaronuParmigiano-Reggiano, tarty, plus więcej do przybrania makaronu454papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprzSól i pieprz1Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekany tymianekdrobno posiekany tymianek454papryka habanerocielęcina mielonacielęcina mielona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka, wołowiny, cielęciny lub warzywrosół z kurczaka, wołowiny, cielęciny lub warzyw113papryka habanerostracchino lub taleggiostracchino lub taleggio
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn