Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym
Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 31g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.88 za porcję. Mieszanka ciężkiej śmietany, masła, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym, Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym, oraz Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksować jajka, wodę, mąkę i sól w blenderze na gładką masę.
Przełożyć do miski i wymieszać z estragonem.
Lekko szczotkuj patelnię 10-calową nonstick z roztopionym masłem i podgrzewaj na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Chochla o 1/4 Puchar ciasto na patelni, przechylanie i obracanie patelni do pokrycia dna, a następnie wlać nadmiar ciasta z powrotem do miski. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło nieco do następnego crespella.) Gotować, aż tylko zestaw i spód jest lekko rumiane, o 30 sekund, a następnie odwrócić crespella na czystym ręcznikiem kuchennym w jednej warstwie do ostygnięcia. (Będzie gotowane tylko z jednej strony.) Dodać 5 więcej crespelle z pozostałym ciasto w ten sam sposób, szczotkowanie patelni z masłem w razie potrzeby i przeniesienie do ręcznika jako gotowane, układając je w jednej warstwie.
Rozgrzać masło w 1-do 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodać mąkę i gotować, ubijanie, 2 protokół.
Dodać sok z małży i wodę w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać śmietanę, skórkę i pieprz, a następnie zdjąć z ognia.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. masło 13-przez 9-calowe lub inne 3-quart szkło lub ceramiczne naczynie do pieczenia i rozłożyć połowę sosu w naczyniu.
Wymieszaj masło (2 łyżki stołowe), szalotkę, sól i pieprz i rozprowadź 1 łyżeczkę na każdym filecie.
Umieścić 1 crespella, blady bok w dół, na powierzchni roboczej, następnie umieścić 1 filet z łososia, maślany bok w dół, w środku crespella i złożyć crespella wokół łososia, pozostawiając otwarte końce.
Przełożyć do naczynia do pieczenia, układając, szew w dół, w sosie. Zrobić 5 więcej cannelloni z pozostałym łososiem i crespelle w ten sam sposób, układając w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałego sosu nad cannelloni.
Piec, aż łosoś jest tylko gotowane przez i sos jest bulgotanie, 15 do 20 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.