Cannelloni z łososia w sosie cytrynowym to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 31g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.88 za porcję. Mieszanka ciężkiej śmietany, masła, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Łosoś w sosie śmietanowym cytrynowym, Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym, oraz Łosoś pistacjowy z sosem śmietanowym cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zmiksować jajka, wodę, mąkę i sól w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Woda
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przełożyć do miski i wymieszać z estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Lekko szczotkuj patelnię 10-calową nonstick z roztopionym masłem i podgrzewaj na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Chochla o 1/4 Puchar ciasto na patelni, przechylanie i obracanie patelni do pokrycia dna, a następnie wlać nadmiar ciasta z powrotem do miski. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło nieco do następnego crespella.) Gotować, aż tylko zestaw i spód jest lekko rumiane, o 30 sekund, a następnie odwrócić crespella na czystym ręcznikiem kuchennym w jednej warstwie do ostygnięcia. (Będzie gotowane tylko z jednej strony.) Dodać 5 więcej crespelle z pozostałym ciasto w ten sam sposób, szczotkowanie patelni z masłem w razie potrzeby i przeniesienie do ręcznika jako gotowane, układając je w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia
Chochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzać masło w 1-do 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę i gotować, ubijanie, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Dodać sok z małży i wodę w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać śmietanę, skórkę i pieprz, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Pieprz
Krem
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. masło 13-przez 9-calowe lub inne 3-quart szkło lub ceramiczne naczynie do pieczenia i rozłożyć połowę sosu w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wymieszaj masło (2 łyżki stołowe), szalotkę, sól i pieprz i rozprowadź 1 łyżeczkę na każdym filecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Pieprz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól
3
Umieścić 1 crespella, blady bok w dół, na powierzchni roboczej, następnie umieścić 1 filet z łososia, maślany bok w dół, w środku crespella i złożyć crespella wokół łososia, pozostawiając otwarte końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
4
Przełożyć do naczynia do pieczenia, układając, szew w dół, w sosie. Zrobić 5 więcej cannelloni z pozostałym łososiem i crespelle w ten sam sposób, układając w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałego sosu nad cannelloni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cannelloni
łosoś
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Piec, aż łosoś jest tylko gotowane przez i sos jest bulgotanie, 15 do 20 protokół.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.