Candy Cane Cream Puffs
Candy Cane Cream Puffs może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 270 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 93 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka soli, wanilii, ekstraktu z mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Christmas Candy Cane Cream Puffs, Candy Cane Cocktail z domowej roboty Candy Cane Infused Vodka, oraz Candy Cane Joe Joe Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto: wyłożyć dwie półki na środku piekarnika i rozgrzać do temperatury 218°. wyłożyć 2 blachy do pieczenia papierem do pieczenia. Przygotuj torebkę z dużą, okrągłą końcówką. Jeśli nie masz torebki z ciastem, użyj torby z zamkiem błyskawicznym z odciętym rogiem.
Połączyć masło, wodę, cukier i sól w garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Posypać mąką i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, gotuj, aż ciasto uformuje kulkę i odciągnie się od boków patelni, a na dnie nie ma już wody, Około 2 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 2 minuty, mieszając cztery lub pięć razy, aby ciasto nie przyklejało się do dna gorącej patelni.
Ciasto przełożyć do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei. Po dodaniu wszystkich jajek ubijaj, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję; powinno być lepkie i uformować miękkie piki.
Łyżka ciasta do torebki z ciastem lub dużej torebki na suwak z dużym kącikiem. Wymieszać ciasto z przygotowaną blachą do pieczenia w 3-calowych okrągłych kopcach, stojących na wysokości około 2 cali. Pamiętaj, aby pozostawić 2 cale miejsca między ciastami. Powinieneś mieć wystarczająco dużo ciasta na 6 do 8 ptysiów.
Przesuń blachę do piekarnika i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 191° i piec, aż wypieki nadmuchać i są złotobrązowe, o 30 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. Po całkowitym wystygnięciu, przeciąć ptysie na pół długości za pomocą ząbkowanego noża do chleba.
Do ciasta śmietany: w garnku 3-litrowym o grubym dnie, ubić razem mleko i żółtka. Odstawić. W małej misce przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier i sól.
Gotuj mieszaninę mleka i jaj na średnim ogniu, stale mieszając, aż bąbelki utworzą się wokół krawędzi i powierzchnia zacznie parować.
Posypać mieszaniną mąki, ubijając szybko, aby rozbić wszelkie grudki. Doprowadzić krem ciasto tylko do wrzenia, stale mieszając i skrobanie dna, aby upewnić się, że nie jest spalanie. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż śmietana zgęstnieje i mocno pokryje tył łyżki, o 2 protokół.
Wymieszać z masłem, wanilią i ekstraktem z mięty, mieszając aż do całkowitego włączenia.
Niech ciasto krem ostygnie całkowicie przed przystąpieniem.
Wyjmij górną połowę ciasta i łyżkę kremu do ciasta w dolną część ciasta francuskiego, napełniając go tak bardzo, jak możesz, nie rozlewając go po bokach. Możesz również użyć worka z ciastem wyposażonego w bardzo dużą końcówkę gwiazdy, aby wprowadzić krem do ciasta w wysokiej, spiralnej wieży.
Posyp wierzch i boki kremu z ciasta kawałkami trzciny cukrowej. Wierzch śmietany zastąpić puffem i odkurzyć wierzch cukrem pudrem.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 3 godzin.