Canadian Surf ' n Turf: dziki łosoś Chinook z salsą Mango i stekami z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym
Przepis Canadian Surf 'n Turf: dziki łosoś Chinook z Salsanem Mango i steki z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym w około 6 godzin i 5 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1222 kalorii, 59G białka, oraz 77g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 12,48 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Surf i murawa w ziołowym sosie z czerwonego wina z maślanymi grzybami i kremowym porem, Steki z dziczyzny z sosem grzybowym, oraz Dziki łosoś z Alaski z sosem malinowym Chipotle i sałatką z Mango.
Instrukcje
1
Przygotuj łososia, usuwając wszystkie łuski i skrzela. Oczyść jamę i osusz ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Połóż łososia na dużym półmisku i nadziewaj wnękę kilkoma gałązkami tymianku i koperku i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Szklanki Ząbków Czosnku
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
3
Posyp sokiem z cytryny i marynuj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
4
Przygotuj dziczyznę, usuwając wszelkie włosy i kawałki kości pozostawione po uboju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziczyzna
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Połącz składniki marynaty i polej mięso w zamykanej plastikowej torbie lub naczyniu do pieczenia. Marynuj przez 4 godziny w lodówce, jeśli to możliwe. Można przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce i odstaw na bok. Jeśli to możliwe, wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Lekko posmaruj łososia oliwą z oliwek i umieść łososia na bardzo gorącym grillu, przez około 5 do 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Wyjmij z grilla i umieść na półmisku lub desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Do sosu z dziczyzny: na gorącej patelni do smażenia na małym lub średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek, masło, cebulę i orzeszki pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Dziczyzna
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Smaż przez kilka minut, aby spocić cebulę. Nie rozgotować. Podnieś ogień do średniego, dodaj 1 szklankę czerwonego wina i zmniejsz o połowę, 2 do 3 minut. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i dodaj czekoladę i jagody. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmij z ognia.
W razie potrzeby podawaj ze świeżą zieloną sałatą z boku. Zaprezentuj posiłek na dużej rustykalnej drewnianej desce do krojenia (wytrzymałej) z jarmużem, ćwiartkami cytryny i rustykalną (również wytrzymałą) bagietką.
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Hrabstwo Amador daje odważną starą winorośl Zinfandel z bogatymi, jasnymi owocami maliny i czarnej wiśni, uzupełnionymi nutami ziemi i ziela, które zwiększają jej złożoność.ZINFANDELIC to hołd dla wyjątkowej odmiany wina Kalifornijskiego-Zinfandel. To także hołd dla Kalifornijskiego ruchu i kultury lat 60. - Flower Power, Haight Ashbury, Summer of Love, Rock & Roll itp. Etykieta przypomina plakaty rockowe z lat sześćdziesiątych. Winnice zinfandel znajdują się na większej wysokości w hrabstwie Amador w Kalifornii u podnóża gór Sierra Nevada – znanych również jako Gold Country. Winnice były uprawiane w sposób zrównoważony ze starych winorośli w wieku około 40 lat.Lub wypróbuj Zestaw Upominkowy Zinfandelic Groovy Duo