Canadian Surf ' n Turf: dziki łosoś Chinook z salsą Mango i stekami z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym

Canadian Surf ' n Turf: dziki łosoś Chinook z salsą Mango i stekami z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym
Przepis Canadian Surf 'n Turf: dziki łosoś Chinook z Salsanem Mango i steki z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym w około 6 godzin i 5 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1222 kalorii, 59G białka, oraz 77g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 12,48 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Surf i murawa w ziołowym sosie z czerwonego wina z maślanymi grzybami i kremowym porem, Steki z dziczyzny z sosem grzybowym, oraz Dziki łosoś z Alaski z sosem malinowym Chipotle i sałatką z Mango.

Instrukcje

1
Przygotuj łososia, usuwając wszystkie łuski i skrzela. Oczyść jamę i osusz ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Połóż łososia na dużym półmisku i nadziewaj wnękę kilkoma gałązkami tymianku i koperku i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
3
Posyp sokiem z cytryny i marynuj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4
Przygotuj dziczyznę, usuwając wszelkie włosy i kawałki kości pozostawione po uboju.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Połącz składniki marynaty i polej mięso w zamykanej plastikowej torbie lub naczyniu do pieczenia. Marynuj przez 4 godziny w lodówce, jeśli to możliwe. Można przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce i odstaw na bok. Jeśli to możliwe, wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Lekko posmaruj łososia oliwą z oliwek i umieść łososia na bardzo gorącym grillu, przez około 5 do 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Wyjmij z grilla i umieść na półmisku lub desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Do sosu z dziczyzny: na gorącej patelni do smażenia na małym lub średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek, masło, cebulę i orzeszki pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
DziczyznaDziczyzna
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Smaż przez kilka minut, aby spocić cebulę. Nie rozgotować. Podnieś ogień do średniego, dodaj 1 szklankę czerwonego wina i zmniejsz o połowę, 2 do 3 minut. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i dodaj czekoladę i jagody. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Umieść dziczyznę na gorącym grillu... Pozostaw je w spokoju na około 2 1/2 minuty z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Wyjmij z grilla i umieść na półmisku lub desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Podawaj steki z łososia i dziczyzny z salsą mango i sosem czekoladowo-jagodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
9
W razie potrzeby podawaj ze świeżą zieloną sałatą z boku. Zaprezentuj posiłek na dużej rustykalnej drewnianej desce do krojenia (wytrzymałej) z jarmużem, ćwiartkami cytryny i rustykalną (również wytrzymałą) bagietką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
BagietkaBagietka
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)148opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny43opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeposiekana ciemna czekoladaposiekana ciemna czekolada4krewetki i żyłkiŚwieże łodygi kopruŚwieże łodygi kopru22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo posiekana natka pietruszkiświeżo posiekana natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopapryka jalapeno pokrojona w kostkępapryka jalapeno pokrojona w kostkę1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty2cytryny, soczystecytryny, soczyste1limonka, soczystalimonka, soczysta1pomarańczowy, soczystypomarańczowy, soczysty118opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgejagody jałowcajagody jałowca2smallsdojrzałe mango, Skórki, małe pokrojone w kostkędojrzałe mango, Skórki, małe pokrojone w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo posiekane liście miętyświeżo posiekane liście mięty22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek40opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecebula drobno pokrojona w kostkęcebula drobno pokrojona w kostkę34opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-121pomidor śliwkowypomidor śliwkowy80opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę4krewetki i żyłkiCzerwone wino, wystarczające do pokrycia mięsaCzerwone wino, wystarczające do pokrycia mięsa4steki z żeberka z dziczyzny (lub substytut Kości T, polędwicy, paska z tyłu lub końcówki polędwicy)steki z żeberka z dziczyzny (lub substytut Kości T, polędwicy, paska z tyłu lub końcówki polędwicy)1cały łosoś chinook, około 1 1/2 do 2 funtów (lub zastąp innego świeżego łososia lub pstrąga)cały łosoś chinook, około 1 1/2 do 2 funtów (lub zastąp innego świeżego łososia lub pstrąga)4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiGałązki świeżego tymiankuGałązki świeżego tymianku80opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedrobno pokrojona biała cebuladrobno pokrojona biała cebula

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Hrabstwo Amador daje odważną starą winorośl Zinfandel z bogatymi, jasnymi owocami maliny i czarnej wiśni, uzupełnionymi nutami ziemi i ziela, które zwiększają jej złożoność.ZINFANDELIC to hołd dla wyjątkowej odmiany wina Kalifornijskiego-Zinfandel. To także hołd dla Kalifornijskiego ruchu i kultury lat 60. - Flower Power, Haight Ashbury, Summer of Love, Rock & Roll itp. Etykieta przypomina plakaty rockowe z lat sześćdziesiątych. Winnice zinfandel znajdują się na większej wysokości w hrabstwie Amador w Kalifornii u podnóża gór Sierra Nevada – znanych również jako Gold Country. Winnice były uprawiane w sposób zrównoważony ze starych winorośli w wieku około 40 lat.Lub wypróbuj Zestaw Upominkowy Zinfandelic Groovy Duo
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn