Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin

Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cakespy: Sweet Potato Tarte Tatin. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 480 kalorii, 4G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelizowana Słodka Cebulowa Tarte Tatin, Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), oraz Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Umieść arkusz ciasta francuskiego na powierzchni roboczej i wyciąć 10-calowy okrąg (zrobiłem to, umieszczając 10-calowy talerz na górze i cięcia wokół niego). Ustaw okrąg na przygotowanej blasze do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Umieść 3/4 szklanki brązowego cukru w małym rondlu i przykryj 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać łyżką, aby upewnić się, że cały cukier jest mokry (powinien mieć konsystencję mokrego piasku), nałożyć przykrycie na lekko krzywe, i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przechowywać mieszaninę pod przykryciem, aż syrop będzie przezroczysty i powstanie syropowatych pęcherzyków średniej wielkości, przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Zdjąć pokrywę i nadal gotować, aż cukier jest jasny kolor toffi (ciemniejszy, jeśli używasz brązowy cukier) i jego temperatura osiągnie 160°. wyłączyć ogień (cukier będzie nadal gotować na patelni, mimo że ciepło jest wyłączone). Gdy temperatura osiągnie350 (zajmie to tylko kilka minut), ubij masło, po jednym kawałku na raz, czekając, aż każdy dodatek zostanie całkowicie włączony przed dodaniem następnego. Wymieszać wanilii i soli, i wlać karmel do 10-calowej patelni żeliwnej (jeśli nie masz patelni żeliwnej, można wlać go do talerza ciasto; może trzeba piec go przez kilka minut dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
ButterscotchButterscotch
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Przykryj karmel pokrojonymi ziemniakami, zaczynając od środka i nakładając się na siebie spiralnie na zewnątrz. Na wierzch wyłożyć ciasto francuskie. Ubij jajko i mleko razem i posmaruj ciasto, a następnie posyp pozostałą 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
6
Piec, aż brzegi są głębokie bursztynu i ciasto jest nadmuchane i złoty, 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na dużą płytę (upewnij się, że średnica płyty jest większa niż 10 cali!). Pokroić w kliny i podawać z lodami lub bez i czymkolwiek innym przybraniem (pekan lub migdały działają bardzo ładnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn