Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cakespy: Sweet Potato Tarte Tatin. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 480 kalorii, 4G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelizowana Słodka Cebulowa Tarte Tatin, Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), oraz Tarte Tatin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Umieść arkusz ciasta francuskiego na powierzchni roboczej i wyciąć 10-calowy okrąg (zrobiłem to, umieszczając 10-calowy talerz na górze i cięcia wokół niego). Ustaw okrąg na przygotowanej blasze do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do lodówki.
Umieść 3/4 szklanki brązowego cukru w małym rondlu i przykryj 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać łyżką, aby upewnić się, że cały cukier jest mokry (powinien mieć konsystencję mokrego piasku), nałożyć przykrycie na lekko krzywe, i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przechowywać mieszaninę pod przykryciem, aż syrop będzie przezroczysty i powstanie syropowatych pęcherzyków średniej wielkości, przez 3 do 4 minut.
Zdjąć pokrywę i nadal gotować, aż cukier jest jasny kolor toffi (ciemniejszy, jeśli używasz brązowy cukier) i jego temperatura osiągnie 160°. wyłączyć ogień (cukier będzie nadal gotować na patelni, mimo że ciepło jest wyłączone). Gdy temperatura osiągnie350 (zajmie to tylko kilka minut), ubij masło, po jednym kawałku na raz, czekając, aż każdy dodatek zostanie całkowicie włączony przed dodaniem następnego. Wymieszać wanilii i soli, i wlać karmel do 10-calowej patelni żeliwnej (jeśli nie masz patelni żeliwnej, można wlać go do talerza ciasto; może trzeba piec go przez kilka minut dłużej).
Przykryj karmel pokrojonymi ziemniakami, zaczynając od środka i nakładając się na siebie spiralnie na zewnątrz. Na wierzch wyłożyć ciasto francuskie. Ubij jajko i mleko razem i posmaruj ciasto, a następnie posyp pozostałą 1 łyżką cukru.
Piec, aż brzegi są głębokie bursztynu i ciasto jest nadmuchane i złoty, 40 do 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na dużą płytę (upewnij się, że średnica płyty jest większa niż 10 cali!). Pokroić w kliny i podawać z lodami lub bez i czymkolwiek innym przybraniem (pekan lub migdały działają bardzo ładnie).