Cakespy: Mimoza Brownies
Cakespy: Mimoza Brownies może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Ten deser ma 363 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino musujące, koncentrat soku pomarańczowego, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Cakespy: Blondie-Topped Brownies, Cakespy: słodkie i słone Brownies Super Bowl, oraz Tequila Sunrise Mimosa (lub Mezcal Sunrise Mimosa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Masło boki i dno patelni 9x13 cali. Ułóż spód paskiem pergaminu, aby ułatwić jego usunięcie.
W średniej misce, ubić razem mąkę, sól, i kakao w proszku.
Skonfiguruj duży podwójny kocioł.
Umieść czekoladę, masło i natychmiastowy proszek espresso w misce podwójnego kotła i od czasu do czasu mieszaj, aż czekolada i masło zostaną całkowicie stopione i połączone. Wyłącz ciepło, ale trzymaj miskę nad wodą z podwójnego kotła i dodaj oba cukry.
Ubić cukry, aż do całkowitego połączenia i wyjąć miskę z patelni.
Mieszanina powinna mieć temperaturę pokojową.
Dodać trzy jajka do mieszaniny czekolady / masła i ubijać, aż tylko połączone.
Dodaj pozostałe jajka i ubijaj, aż się połączą.
Dodać koncentrat szampana i soku pomarańczowego i mieszać do połączenia. Nie przegotuj ciasta na tym etapie, bo Twoje ciastka będą kruche.
Na czekoladę posypać mieszanką mąki/kakao/soli. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż suchą na mokrą, aż będzie widoczna tylko śladowa ilość mieszanki mąki / kakao.
Wlać mieszaninę do patelni i wygładzić górę szpatułką.
Piec brownies przez 30 minut (obrócić patelnię w połowie drogi przez pieczenia) i sprawdzić, aby upewnić się, że brownies są całkowicie wykonane przez przyklejenie wykałaczki do środka patelni. Ciasteczka są robione, gdy wykałaczka wychodzi z kilkoma wilgotnymi okruchami.
Ostudzić ciasteczka całkowicie.
W międzyczasie przygotuj glazurę do szampana.
Wymieszać 1/2 szklanki szampana i łyżkę koncentratu soku pomarańczowego; dodać cukier cukierniczy trochę na raz, aż osiągnie pożądaną konsystencję (można użyć więcej lub mniej niż 1 szklankę).
Łyżka trochę glazury na wierzchu każdego brownie bezpośrednio przed podaniem.