Bąbelkowy Wieniec Chlebowy
Need a chleb wegetariański? Bąbelkowy wieniec chlebowy może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis służy 32 i kosztuje 34 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki, soli, kandyzowanych wiśni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), Chleb Bąbelkowy, oraz Boże Narodzenie Wieniec Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże i 1 łyżkę cukru w wodzie.
Dodać mleko, 2/3 szklanki masła, jajka, sól i pozostały cukier. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki, aby uformować miękkie ciasto. Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny. Punch ciasto w dół; kształt do 1-1 / 2-in. jaja. Podziel połowę kulek między dwa nasmarowane 10-in. patelnie z rurką karbowaną. Na każdej patelni ułóż 1/4 szklanki wiśni w przestrzeniach między kulkami; posyp około 1/3 szklanki orzechów pekan. Roztopić pozostałe masło; skropić 1/4 szklanki na każdej patelni. Powtórz warstwy raz. Przykryć i odstawić do prawie dwukrotnie, o 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Tymczasem w rondlu podgrzej składniki syropu. Powoli mżawka nad ciepłymi bochenkami. Schłodzić 10 minut przed odwróceniem na stojaki z drutu.