Bułka Z Malinami
Rolada z ciasta malinowego może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 144 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Za $1.02 za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką mąkę do ciasta, sok z cytryny, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Malinowe, Bułka Z Żurawiną I Malinami, oraz Bułka Z Biszkoptem Malinowym.
Instrukcje
Spryskaj 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia ze sprayem do gotowania; wyłóż woskowanym papierem i ponownie spryskaj. Odłóż na bok. W dużej misce ubij białka, sok z cytryny i sól mikserem elektrycznym na niskich obrotach, aż się spienią. Stopniowo dodawaj cukier granulowany, ubijając ze średnią prędkością, aż utworzą się miękkie piki. Za pomocą trzepaczki lub gumowego skrobaka złóż mąkę i skórkę z cytryny, po 1/4 szklanki na raz, w mieszankę białka jaja.
Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po dotknięciu na środku. Ostudzić na drucie przez 5 minut. Przykryj woskowanym papierem, a następnie ręcznikiem kuchennym i blachą do pieczenia lub deską do chleba. Odwróć patelnię, aby ciasto leżało płasko na ręczniku. Delikatnie zdejmij woskowany papier z wierzchu ciasta. Począwszy od wąskiego końca, ciasto rolki z ręcznikiem, trzymając ręcznik i dolny woskowany papier wciśnięty do spodu ciasta.
Umieść zwinięte ciasto na stojaku, aby ostygło.
Przygotuj nadzienie, łącząc pastę serową, wanilię i 2 łyżki ubitej polewy. Delikatnie złóż pozostałą bitą polewę. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Aby wypełnić ciasto, ostrożnie rozwiń na płaskiej powierzchni. Szpatułką równomiernie rozprowadź nadzienie na cieście do 1/2 cala. krawędzi.
Posyp 1-1 / 2 szklankami malin. Używając ręcznika do podniesienia krawędzi ciasta, delikatnie zwiń jak poprzednio, tym razem Odciągając ręcznik i woskowany papier.
Umieść rolkę szwem do dołu na półmisku do serwowania. Wyluzuj.
Udekoruj pozostałymi malinami i skórką cytryny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry,Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na bułkę. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.