Bułeczki z bakłażanem z pikantnym sosem pomidorowym
Bułeczki z bakłażanem z pikantnym sosem pomidorowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 17g białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cukier, ricottę, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Bakłażan z pikantnym sosem pomidorowym, Zdrowe i pyszne: bakłażan w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Małe klopsiki jagnięce w pikantnym sosie pomidorowym z bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek i płatki papryki ugotować w 1 łyżce oleju w 2-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czosnek będzie złoty, około 30 sekund.
Dodaj pomidory, cukier i 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 15 do 20 minut.
Rozgrzać patelnię grillową na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Obierz 2-calowe paski skóry z przeciwnych stron bakłażana i wyrzuć. Trzymając nóż równolegle do obranego boku, pokrój bakłażana wzdłuż na 8 (1/3 cala grubości) plastrów. 3
Obie strony plasterków posmarować 3 łyżkami oleju (łącznie), następnie doprawić solą i pieprzem.
Grill plastry w partiach, odwracając raz i szczotkowanie grillowane boki z niektórych pozostałych oleju, aż złoty kolor i miękkie, o 4 protokół, a następnie przenieść do tacy.
Sery wymieszać, 2 łyżki bazylii, pieprz i pozostałą sól. Podzielić mieszaninę sera między plasterki (3 do 4 łyżki na plaster), pozostawiając 1/8-calowy granicy wzdłuż krawędzi.
Każdy kawałek zwinąć, zaczynając od krótkiego końca, i podawać roladki polane sosem i posypane pozostałą bazylią.
* Bakłażan można grillować za pomocą grilla gazowego. Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do średniego. Bakłażan grillowy na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryty pokrywką, obracając się raz, aż pojawią się znaki przetargu i grilla, łącznie 4 do 5 minut.