Bułeczki Porzeczkowe
Bułeczki porzeczkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Flaky Cheddar Scones, Morelowe Bułeczki, oraz Bułeczki Porzeczkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać z porzeczkami.
Dodaj jajko i 1/2 szklanki mleka i mieszaj widelcem, aż ciasto się połączy. Nie przesadzaj.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Delikatnie wkleić ciasto w płytę o grubości 3/4 cala. Używając 2-calowego karbowanego kutra do ciastek, Wytnij 12 rund, zmieniając ciasto w razie potrzeby.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Przenieś bułeczki na arkusz i lekko umyj blaty mlekiem.
Bułeczki piec przez 15 minut, lub do złotego koloru.
Przełożyć do stelaża, aby lekko ostudzić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Bułeczki porzeczkowe można przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 dnia.