Bułeczki Drożdżowe Melasowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj bułek drożdżowych z melasą. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 174 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, masło, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chleb Drożdżowy Z Rodzynkami Melasa, Roladki Drożdżowe, oraz Bułeczki Drożdżowe Miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w wodzie.
Dodaj miód; odstawić na 5 minut.
Dodać mleko, melasę,masło, jajko, sól i mąkę pszenną. Beat until smooth. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 24 części. Kształt każdy w 10-in. Lina. Uformuj każdą linę w "S"; cewka kończy się, aż dotrą do środka.
Miejsce 2 w. na nasmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 35 protokół.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Usuń z patelni do stojaków Z Drutu.