Bułeczki Cytrynowo-Jagodowe
Bułeczki cytrynowo-jagodowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 187 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki Jagodowe Cytrynowe, Bułeczki Owsiane Cytrynowo-Jagodowe, oraz Bułeczki Cytrynowo-Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. linia arkusz cookie z gotowania pergaminu papieru.
W misie z metalowym ostrzem umieść mąkę, proszek do pieczenia i 3 łyżki cukru. Okładka; proces z impulsami włączania i wyłączania 6 razy lub do wymieszania.
Dodaj masło, równomiernie rozsypując suche składniki i skórkę z cytryny. Przykryć; proces z impulsami włączania i wyłączania 12 razy lub do uzyskania konsystencji grubych okruchów.
Przenieść mieszaninę okruchów do dużej miski.
Dodać Borówki, podrzucając widelcem do wymieszania.
Dodać śmietanę ubijającą i wanilię, rzucając widelcem, aż ciasto zacznie się formować, około 30 sekund (nie przesadzaj).
Na arkuszu ciastek naciśnij ciasto na 8-calową rundę.
Pokroić na 8 klinów; oddzielne kliny lekko.
Pozostałą 1 łyżkę cukru posypać równomiernie klinami.
Piec 14 do 16 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku chłodzącym 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.