Buñuelos de Fríjol de Cabecita Negra
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Buñuelos de Fríjol de Cabecita Negra (Black-Eyed Pea Fritters) spróbować. Ten przepis służy 12. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 86 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz black-Eyed peas, jajko, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Arroz con Frijolito de Cabecita Negra, Black Eyed Pea Fritters, oraz Placki Z Groszku Czarnookiego.
Instrukcje
Odcedzić i opłukać Black-Eyed peas.
Umieść w robocie kuchennym i przetworzyć przez 30 sekund. (Pomoże to fasoli oddzielić się od łusek).
Rozgniecioną fasolę umieścić w misce z wodą i dobrze wymieszać.
Odcedzić i zdjąć całą łuskę i wyrzucić. Zapisz białą fasolę i odstawić.Odstawić obrane fasole do czystego robota kuchennego i dodać jajka, skrobię kukurydzianą, sól, pieprz, cukier i czosnek w proszku. Proces do momentu wklejenia formed.In na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu do 350º. Bardzo delikatnie wrzucić ciasto fasolowe do oleju przez łyżkę stołową, 5-6 na raz, uważając, aby nie przepełnić patelni. Obróć placki łyżką szczelinową, aż będą nadęte i złociste, około 1-2 minut.
Wyjąć placki z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Podawać z limonką i salsą rosada (SOS różowy) na boku.