Butternut-Squash-and-Sage Wontons
Przepis Butternut-Squash-and-Sage Wontons może zaspokoić Chińskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.91 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1172 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość droga przystawka. Mieszanka dyni, szalotka, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wontony Nadziewane dynią Butternut i szpinakiem, Pieczone Chrupiące Dyni Wontons, oraz Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć ząbki czosnku i cały liść szałwii na kawałku folii i skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Czosnek zawiń w folię i piecz przez około 40 minut, aż goździki będą bardzo miękkie.
Ostudzić, a następnie obrać czosnek.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie w talerzu ciasto i tosty przez około 5 minut, aż złoty kolor brązowy.
Orzechy włoskie niech ostygną, a następnie grubo posiekać.
W średnim rondlu przykryj squasha wodą. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Dobrze odcedzić i przełożyć do miski.
Do kabaczki dodać pieczony czosnek i liść szałwii i zacieru widelcem.
Na dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj szalotkę i mieloną szałwię i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szalotka zmięknie, 3 protokół.
Wymieszać szalotkę i szałwię do puree i doprawić solą i pieprzem. Wytrzyj patelnię.
Pracując z 4 owijkami wonton naraz, kopiec zaokrągloną łyżeczkę nadzienia do squasha w środku każdego opakowania.
Umyj krawędzie owijek wodą i złóż je w trójkąt, naciskając krawędzie, aby je uszczelnić. Połącz spiczaste krawędzie i naciśnij, aby uszczelnić.
Przenieść nadziewane wontons do blachy do pieczenia i przykryć je folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton i nadzieniem.
Olej kosz parowca i ustaw go na gotującej się wodzie. Ułóż połowę wontonów w koszu, przykryj i paruj przez 5 minut.
Przełożyć gotowane na parze wontony na duży talerz. Powtórz z pozostałymi wontonami.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać wontons i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane i chrupiące, 2 protokół na stronę.
Wontony przełożyć na talerz, posypać prażonymi orzechami włoskimi i serem i podawać.