Butternut-Squash-and-Sage Wontons

Butternut-Squash-and-Sage Wontons
Przepis Butternut-Squash-and-Sage Wontons może zaspokoić Chińskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.91 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1172 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość droga przystawka. Mieszanka dyni, szalotka, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wontony Nadziewane dynią Butternut i szpinakiem, Pieczone Chrupiące Dyni Wontons, oraz Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ułożyć ząbki czosnku i cały liść szałwii na kawałku folii i skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Czosnek zawiń w folię i piecz przez około 40 minut, aż goździki będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Ostudzić, a następnie obrać czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie w talerzu ciasto i tosty przez około 5 minut, aż złoty kolor brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Orzechy włoskie niech ostygną, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
6
W średnim rondlu przykryj squasha wodą. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dobrze odcedzić i przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Do kabaczki dodać pieczony czosnek i liść szałwii i zacieru widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
9
Na dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj szalotkę i mieloną szałwię i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szalotka zmięknie, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
11
Wymieszać szalotkę i szałwię do puree i doprawić solą i pieprzem. Wytrzyj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Pracując z 4 owijkami wonton naraz, kopiec zaokrągloną łyżeczkę nadzienia do squasha w środku każdego opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
13
Umyj krawędzie owijek wodą i złóż je w trójkąt, naciskając krawędzie, aby je uszczelnić. Połącz spiczaste krawędzie i naciśnij, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
14
Przenieść nadziewane wontons do blachy do pieczenia i przykryć je folią. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
15
Olej kosz parowca i ustaw go na gotującej się wodzie. Ułóż połowę wontonów w koszu, przykryj i paruj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
16
Przełożyć gotowane na parze wontony na duży talerz. Powtórz z pozostałymi wontonami.
17
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
18
Dodać wontons i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane i chrupiące, 2 protokół na stronę.
19
Wontony przełożyć na talerz, posypać prażonymi orzechami włoskimi i serem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn