Burrito z szynką i jajkiem
Burrito z szynką i jajkiem to meksykańskie danie główne. Ten przepis zawiera 2 porcje z 557 kalorii, 29g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Za $1.75 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś salsę, ser cheddar, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Szynka, Jajko I Zielone Chile Domowe Mrożone Burrito Śniadaniowe, Burrito Jajeczne, oraz Burrito Jajeczne są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce ubij jajka i sól. Na dużej patelni rozgrzej masło, aż będzie gorące.
Dodaj mieszankę jajeczną; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż jajka częściowo się zestalą.
Dodaj szynkę, 1/4 szklanki sera i salsę; gotuj i mieszaj, aż jajka całkowicie się zestalą.
Łyżka mieszanki jajecznej poza środkiem na każdej tortilli; posypać pozostałym serem. Złóż boki i końce nad nadzieniem i zwiń.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór na Burrito. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.