Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere

Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere
Prowansalskie burgery z kurczakiem z polewą pissaladiere zajmują około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,82 USD za porcję. To danie główne ma 812 kalorii , 52 g białka i 47 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pastę z anchois, oliwki, chipsy ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczane przez Foodnetwork. Niewielu osobom naprawdę podobało się to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest świetne.Alouette Crumbled Goat Cheese Provencal Mini Tacos , Guf" Danish Ice Cream Topping i Blueberry Muffins With Streusel Topping są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
3
Dodaj cebulę do patelni, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 20 minut, aż się skarmelizuje, następnie dodaj oliwki i pastę z anchois i smaż przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Pasta AnchoisPasta Anchois
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Zdjąć z kuchenki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Podczas gdy cebula się gotuje, wymieszaj kurczaka z ziołami prowansalskimi, nasionami kopru włoskiego, skórką cytrynową, czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu. Uformuj 4 kotlety i smaż 6 minut z każdej strony. Rozpuść ser szwajcarski na każdym burgerze w ciągu ostatnich 2 minut smażenia. Luźno przykryj burgery folią, aby rozpuścić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Podawaj burgery w bułkach z dodatkiem sałaty i karmelizowanej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Podawać z chipsami ziemniaczanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn