Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere

Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere
Prowansalskie burgery z kurczakiem z polewą pissaladiere zajmują około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,82 USD za porcję. To danie główne ma 812 kalorii , 52 g białka i 47 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pastę z anchois, oliwki, chipsy ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczane przez Foodnetwork. Niewielu osobom naprawdę podobało się to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest świetne.Alouette Crumbled Goat Cheese Provencal Mini Tacos , Guf" Danish Ice Cream Topping i Blueberry Muffins With Streusel Topping są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne
Duża Drobna SólDuża Drobna Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
3
Dodaj cebulę do patelni, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 20 minut, aż się skarmelizuje, następnie dodaj oliwki i pastę z anchois i smaż przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Pasta AnchoisPasta Anchois
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
4
Zdjąć z kuchenki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Podczas gdy cebula się gotuje, wymieszaj kurczaka z ziołami prowansalskimi, nasionami kopru włoskiego, skórką cytrynową, czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii1 Duża Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
6
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu. Uformuj 4 kotlety i smaż 6 minut z każdej strony. Rozpuść ser szwajcarski na każdym burgerze w ciągu ostatnich 2 minut smażenia. Luźno przykryj burgery folią, aby rozpuścić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser SzwajcarskiSer Szwajcarski
1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych
7
Podawaj burgery w bułkach z dodatkiem sałaty i karmelizowanej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Podawać z chipsami ziemniaczanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn