Burgery z kurczaka po prowansalsku z polewą pissaladiere
Prowansalskie burgery z kurczakiem z polewą pissaladiere zajmują około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,82 USD za porcję. To danie główne ma 812 kalorii , 52 g białka i 47 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pastę z anchois, oliwki, chipsy ziemniaczane i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczane przez Foodnetwork. Niewielu osobom naprawdę podobało się to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest świetne.Alouette Crumbled Goat Cheese Provencal Mini Tacos , Guf" Danish Ice Cream Topping i Blueberry Muffins With Streusel Topping są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę do patelni, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 20 minut, aż się skarmelizuje, następnie dodaj oliwki i pastę z anchois i smaż przez kolejne 2 minuty.
Podczas gdy cebula się gotuje, wymieszaj kurczaka z ziołami prowansalskimi, nasionami kopru włoskiego, skórką cytrynową, czosnkiem, solą i pieprzem.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-wysokim ogniu. Uformuj 4 kotlety i smaż 6 minut z każdej strony. Rozpuść ser szwajcarski na każdym burgerze w ciągu ostatnich 2 minut smażenia. Luźno przykryj burgery folią, aby rozpuścić ser.
Podawaj burgery w bułkach z dodatkiem sałaty i karmelizowanej cebuli.
Podawać z chipsami ziemniaczanymi.