Burgery z czarnej fasoli jęczmiennej

Burgery z czarnej fasoli jęczmiennej
Burgery z czarnej fasoli jęczmiennej wymagają około 35 minut od początku do końca. Za 1,21 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 415 kalorii, 22 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. To niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. 52 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to burgery z czarnej fasoli jęczmiennej, sałatka z czarnej fasoli i jęczmienia oraz sałatka z jęczmienia i czarnej fasoli.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill zewnętrzny na wysoką temperaturę i lekko naoliwij ruszt. Obficie posmaruj olejem arkusz folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
W rondlu zagotuj jęczmień i wodę. Przykryj, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki, od 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W dużej misce rozgnieć czarną fasolę widelcem, aż będzie gęsta i puszysta. Kaszę jęczmienną, ser Cheddar, grzyby, cebulę, czerwoną paprykę, natkę pietruszki, jajka, czosnek, sól i czarny pieprz wymieszać z puree z czarnej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
JęczmieńJęczmień
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wymieszaj wystarczającą ilość bułki tartej z mieszanką fasoli, aby utworzyć lepkie ciasto, które się trzyma.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
5
Podzielić ciasto na 4 do 6 pasztecików; ułożyć na przygotowanej folii aluminiowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Kotlety grilluj na folii aluminiowej przez około 8 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Pinot Noir, Tempranillo

Pinot Noir i Tempranillo to moje ulubione burgery fasolowe. Ponieważ burgery wegetariańskie są zazwyczaj chude, będziesz potrzebować win o niskiej lub średniej zawartości tanin. Pinot noir to świetny wybór. Inną opcją jest hiszpańskie tempranillo, które dobrze komponuje się z ziemistymi smakami fasoli, soczewicy, grzybów itp. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart , Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn