Burgery Gorgonzola

Burgery Gorgonzola
Burgery z gorgonzoli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 454 kalorie, 42g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chuck, dolce gorgonzola, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Mini burgery z indyka z gorgonzolą, Gorgonzola hamburgery jagnięce z marynowanym smakiem wiśni, oraz Porcini-Gorgonzola Burgery z cielęciną Demi-Glacé dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kup odpowiednie mięso. W przypadku soczystych hamburgerów uzyskaj mielony chuck o zawartości tłuszczu co najmniej 18%. Chude i bardzo chude mięso zrobić twarde, suche hamburgery. Ponadto im świeżo zmielone mięso, tym bardziej delikatny i aromatyczny Hamburger: jeśli w Twoim sklepie są rzeźnicy, poproś ich o zmielenie świeżego mięsa. (Lub po prostu szlifować własne, zgodnie z naszą metodą bez zamieszania, patrz poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbata Sp. Przyprawa Cała SólHerbata Sp. Przyprawa Cała Sól
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Bardzo delikatnie wymieszać z solą. Im bardziej obchodzisz się z mięsem, tym twardszy będzie twój Hamburger. W dużej misce, odciągnąć mięso od siebie na małe kawałki, dodać sól, i wrzucić delikatnie palcami rozłożone, aż luźno wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Użyj mokrych rąk do formowania pasztecików. Dzięki temu ręce nie będą się kleić. Pozwala również na szybsze łączenie mięsa i zapobiega nadgryzaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Spraw, aby paszteciki były cieńsze w środku. Podziel mięso na 8 równych porcji i uformuj paszteciki o grubości od 1/4 do 1/2 cala. Podziel gorgonzolę na 4 równe porcje; uformuj każdą na dysk i nałóż patty. Górne dyski gorgonzoli z pozostałymi 4 pasztecikami i uszczelnij krawędzie pasztecików wokół sera. Delikatnie kształt pasztecików tak, że są one o 1/4 cala cieńsze w Centrum niż na krawędziach. (Kurczą się i wyrównują podczas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Trzymaj mięso zimne, aż trafi na grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Włóż paszteciki do lodówki, podczas gdy grill się nagrzewa. Pomaga to więcej tłuszczu przenoszącego smak w mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Użyj czystego, dobrze naoliwionego, wstępnie rozgrzanego grilla. Kawałki gruzu zachęcają do przyklejania, podobnie jak nieoczyszczona powierzchnia i zbyt niska temperatura; chcesz, aby Twoje hamburgery szybko skwierczały, jędrne i uwalniały się z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Trzymaj grill na stałym wysokim ogniu (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali powyżej poziomu grilla przez 2 do 3 sekund). Jeśli używasz węgla drzewnego, chcesz, aby węgiel pokryty popiołem wytwarzał równomierne ciepło. Z grillem gazowym, trzymaj pokrywę w dół podczas gotowania;z grillem węglowym, pozostaw pokrywę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Flip hamburgery raz i we właściwym czasie. Ciągłe obracanie hartuje i wysusza mięso, a jeśli zbyt szybko przerzucisz, hamburgery przykleją się. Gotować 2 minuty z boku na rzadkie, 3 Na średnio rzadkie, 4 na średnie i 5 Na Dobrze zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Nie naciskaj na hamburgery podczas gotowania. Sok, który wycieka, zachowuje większość smaku i wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
11
Niech hamburgery odpocząć kilka minut przed jedzeniem. Pozwala im to na zakończenie gotowania i pozwala na rozprowadzanie soków, które zebrały się na powierzchni podczas grillowania.
12
Prawdziwy sekret: zmiel własne mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
Mielenie mięsa w domu jest nie tylko łatwiejsze niż większość ludzi myśli, ale także sprawia, że najbardziej wilgotne i najbardziej aromatyczne hamburgery. I, biorąc pod uwagę okresowe obawy dotyczące bezpieczeństwa komercyjnie mielonego mięsa, Ziemia domowa jest drogą do zrobienia, jeśli lubisz hamburgery gotowane rzadkie lub średnie. Ręczne młynki do mięsa (ok. 3 zł
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
14
są dostępne w sklepach z zaopatrzeniem kuchni i przystawkami do szlifierki (około 5 USD
15
na stojące Miksery działają bardzo dobrze.
16
Dla czterech 6-uncji hamburgery, kupić 1 1/2 funta chuck pieczeń lub polędwicy, zachowując cienką warstwę tłuszczu na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa ChuckPieczeń Wołowa Chuck
Stek PorterhouseStek Porterhouse
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
17
Dla większego bezpieczeństwa, doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i gotować pieczeń przez 30 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Usuń mięso i opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
19
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki. W dużej misce wrzucić kawałki mięsa z 1 łyżeczką soli. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
Schłodzić szlifierkę przez 30 minut przed uruchomieniem (szlifierka na zimno miele się wydajniej).
21
Ustaw szlifierkę zgodnie z instrukcjami producenta, używając grubej płyty lub ustawienia. Karmić mięso do lejka i mielenia, zatrzymując się, aby wyczyścić Młynek, jeśli to konieczne. Zmielone mięso jeszcze raz przełożyć przez maszynkę i przejść do kroku 2 powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn