Burger z boczkiem, cebulą i serem
Burger z nadzieniem z boczku, cebuli i sera może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 36 g tłuszczu i łącznie 565 kalorii . Za 2,18 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu, sosu, czosnku i mielonej wołowiny. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Cheesy Bacon Burger with Spicy Chipotle Aiolo Sauce , Blue Cheese and Mushroom Turkey Burger i Everything Bagel Cheese Burger , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do średniej temperatury.
W misce wymieszaj wołowinę, czosnek, ostry sos, sól i pieprz do smaku, uważając, aby nie mieszać za dużo. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż boczek, aż będzie chrupiący.
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Podgrzewaj patelnię i usmaż szczyptę wołowiny na tłuszczu z boczku, aby sprawdzić przyprawienie. W razie potrzeby dopraw, a następnie uformuj 8 równych cienkich kotletów o grubości około 1/2 cala i odstaw.
Podsmaż cebulę na tłuszczu z boczku na patelni, aż zmięknie (5 minut).
Umieść cebulę i bekon w misce z serem. Uformuj łyżkę mieszanki bekonu i sera w kulkę, a następnie umieść ją w środku 4 kotletów. Przykryj każdy kolejnym kotletem i zamknij brzegi. Grilluj burgery na średnio-wysokim ogniu, przewracając raz, aż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia, około 4 minuty z każdej strony dla średniego stopnia wysmażenia.
Podawać w bułkach z dodatkami. Alternatywa: Na średniej patelni na średnio-wysokim ogniu smażyć burgery przez 4 minuty z każdej strony.