Burger z boczkiem, cebulą i serem

Burger z boczkiem, cebulą i serem
Burger z nadzieniem z boczku, cebuli i sera może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 36 g tłuszczu i łącznie 565 kalorii . Za 2,18 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu, sosu, czosnku i mielonej wołowiny. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Cheesy Bacon Burger with Spicy Chipotle Aiolo Sauce , Blue Cheese and Mushroom Turkey Burger i Everything Bagel Cheese Burger , aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej grill do średniej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
W misce wymieszaj wołowinę, czosnek, ostry sos, sól i pieprz do smaku, uważając, aby nie mieszać za dużo. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
4
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Podgrzewaj patelnię i usmaż szczyptę wołowiny na tłuszczu z boczku, aby sprawdzić przyprawienie. W razie potrzeby dopraw, a następnie uformuj 8 równych cienkich kotletów o grubości około 1/2 cala i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
5
Podsmaż cebulę na tłuszczu z boczku na patelni, aż zmięknie (5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
6
Umieść cebulę i bekon w misce z serem. Uformuj łyżkę mieszanki bekonu i sera w kulkę, a następnie umieść ją w środku 4 kotletów. Przykryj każdy kolejnym kotletem i zamknij brzegi. Grilluj burgery na średnio-wysokim ogniu, przewracając raz, aż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia, około 4 minuty z każdej strony dla średniego stopnia wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
7
Podawać w bułkach z dodatkami. Alternatywa: Na średniej patelni na średnio-wysokim ogniu smażyć burgery przez 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn