Bulion z pieczarkami, bekonem i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj bulion z dzikich grzybów, bekonu i jęczmienia. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.96 za porcję. Mieszanka boczku, jęczmienia perłowego, selera naciowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 125 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ravioli z dzikich grzybów w bulionie z borowikami, Risotto Z Grzybami I Jęczmieniem, oraz Sos na zakwasie, grzybach i boczku.
Instrukcje
Umieścić duży rondel na średnim ogniu. Skwierczeć lardons lub boczek przez 10 minut, aż złoty, mieszając od czasu do czasu. Podczas gotowania pokroić cebulę, marchew i seler na małe kawałki. Gdy boczek będzie gotowy, wymieszaj warzywa, czosnek i zioła, przykryj i delikatnie gotuj przez 10 minut.W międzyczasie pieczarki wkładamy do dzbanka, a następnie napełniamy do 600 ml wrzątkiem. Pozostawić do namoczenia na 10 minut.Grzyby wyjąć z soku łyżką szczelinową i grubo posiekać. Podgrzać pod patelnią, dodać grzyby, smażyć przez 1 min, następnie wlać wino.
Pozostawić do odparowania, a następnie wlać płyn z dzbanka z grzybami do patelni, unikając ostatnich kropli, ponieważ mogą być ziarniste.
Dodać bulion i jęczmień. Gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, aż jęczmień będzie miękki. Wyciągnij łodygi tymianku i rozmarynu. Może być wykonany do 2 dni przed lub zamrożony na okres do 1 miesiąca. Jeśli zrobisz to do przodu, zupa będzie wymagała poluzowania z odrobiną więcej bulionu, ponieważ jęczmień zagęści go z czasem.Gdy będzie gotowy do podania, drobno pokroić zieleninę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut do miękkości. Doprawić do smaku, następnie podawać z serem do posypania wierzchem, chrupiącym chlebem i maślanką.