Bulion z pieczarkami, bekonem i jęczmieniem

Bulion z pieczarkami, bekonem i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj bulion z dzikich grzybów, bekonu i jęczmienia. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.96 za porcję. Mieszanka boczku, jęczmienia perłowego, selera naciowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 125 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ravioli z dzikich grzybów w bulionie z borowikami, Risotto Z Grzybami I Jęczmieniem, oraz Sos na zakwasie, grzybach i boczku.

Instrukcje

1
Umieścić duży rondel na średnim ogniu. Skwierczeć lardons lub boczek przez 10 minut, aż złoty, mieszając od czasu do czasu. Podczas gotowania pokroić cebulę, marchew i seler na małe kawałki. Gdy boczek będzie gotowy, wymieszaj warzywa, czosnek i zioła, przykryj i delikatnie gotuj przez 10 minut.W międzyczasie pieczarki wkładamy do dzbanka, a następnie napełniamy do 600 ml wrzątkiem. Pozostawić do namoczenia na 10 minut.Grzyby wyjąć z soku łyżką szczelinową i grubo posiekać. Podgrzać pod patelnią, dodać grzyby, smażyć przez 1 min, następnie wlać wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pozostawić do odparowania, a następnie wlać płyn z dzbanka z grzybami do patelni, unikając ostatnich kropli, ponieważ mogą być ziarniste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać bulion i jęczmień. Gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, aż jęczmień będzie miękki. Wyciągnij łodygi tymianku i rozmarynu. Może być wykonany do 2 dni przed lub zamrożony na okres do 1 miesiąca. Jeśli zrobisz to do przodu, zupa będzie wymagała poluzowania z odrobiną więcej bulionu, ponieważ jęczmień zagęści go z czasem.Gdy będzie gotowy do podania, drobno pokroić zieleninę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut do miękkości. Doprawić do smaku, następnie podawać z serem do posypania wierzchem, chrupiącym chlebem i maślanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
JęczmieńJęczmień
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ZieloniZieloni
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn