Bulgogi Flank Steak
Stek Bulgogi Flank może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, zieloną cebulę, sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek w stylu Bulgogi z Kimchi Slaw i frytkami Tempura, Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), oraz Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w 2-gal. zip-top plastikowa torba do zamrażarki; dodaj stek. Uszczelnij torbę i schłodź 12 godzin.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Rozgrzej grill do 400 do 450 (wysoka) ciepła. Stek z grilla, przykryty pokrywką z grilla, po 9 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Pokroić po przekątnej na cienkie plastry.
Posypać solą i czarnym pieprzem do smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.