Bufala Mozzerella z Alici di Menaica
Jeśli masz z grubsza 37 minut spędzić w kuchni, Bufala Mozzerella z Alici di Menaica może być świetny bezglutenowe, pierwotne, pescatarian i דל פחמימות,zne przepis do wypróbowania. Za 2,78 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Sałatka Ze Słodkiej Sałaty Z Mozzarellą Bufala, Mozzerella Nadziewane Klopsiki Z Indyka, oraz Podpłomyk Z Pancettą, Mozzerellą I Szparagami.
Instrukcje
W misce wymieszaj pietruszkę, oliwę z oliwek, czosnek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i większą ilością soku z cytryny.
Włóż jajka do średniego rondla z wystarczającą ilością wody, aby przykryć. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejsz na małym ogniu i gotuj przez 7 minut. Natychmiast zanurz je w dużej misce z lodowatą wodą, aby ostygły. Obierz jajka i pokrój je na pół.
Wrzuć mizunę lub rukolę do wystarczającej ilości winegret z pietruszki, aby zwilżyć.
Aby podać, ułóż na talerzu trzy plasterki cytryny w kształcie koniczyny. Na wierzch z 1 uncją mozzarelli. Ułóż 1 lub 2 połówki sardeli, w zależności od ich wielkości, na serze.
Połóż małą garść mizuny na serze i anchois. Zetrzyj niewielką ilość jajka na wierzchu zieleni. Zakończ mżawką winegret. Pozostały winegret będzie przechowywany w lodówce przez 3 do 4 dni.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych szefów kuchni i został zmniejszony z przepisu zbiorczego dostarczonego przez restaurację. Szefowie kuchni Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić wyników.