Budyń Z Ciasta Wiśniowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu z ciasta wiśniowego. Ten przepis służy 10. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pekan, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Budyniowe Wiśniowe, Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe Budyniowe, oraz Ciasto Budyniowe Z Wiśniami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Obficie masło kwadratowe 9 x 9-calowe naczynie do pieczenia. Śmietana z cukrem i masłem.
Dodać jajko i dobrze wymieszać. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól, a następnie dodać do miski do mieszania alternatywnie z mlekiem.
Dodać wiśnie i posiekane orzechy i delikatnie wymieszać.
Wlać ciasto do maślanej patelni i wygładzić powierzchnię.
Piec przez 40 minut, lub do złotego koloru na powierzchni i nie jiggly. Podczas pieczenia ciasta, zrobić sos łącząc sok wiśniowy, cukier i mąkę w małym rondlu. Gotować przez 8 do 10 minut, lub aż zgęstnieje. Wyłączyć ogień i wymieszać 1 łyżkę masła i ekstrakt z wanilii.
Skropić 1/3 sosu na torcie, jak tylko wyjąć go z piekarnika.
Rozłóż, aby rozprowadzić na powierzchni i odczekaj dziesięć minut przed podaniem, aby sos wsiąkł trochę w wierzch ciasta. Wyłóż kawałki ciepłego, lepkiego ciasta i polej niesłodzoną bitą śmietaną.