Budyń Truskawkowo-Bananowy
Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,09 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 233 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką jogurt, truskawki, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy obejmują Budyń Truskawkowo-Bananowy, Budyń Truskawkowo-Bananowy, oraz Puch Budyniowy Truskawkowo-Bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Spryskaj dno bochenka o wymiarach 8 na 4 na 3 cale sprayem nieprzywierającym. Wymieszaj 1 1/4 szklanki truskawek, mieszankę chleba bananowego, jajka, olej i mleko w dużej misce, aby zmiksować.
Przenieś ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka chleba wyjdzie czysta, około 50 minut. Schłodzić 15 minut na patelni.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki truskawek (z syropem), jogurtem jagodowym i jogurtem naturalnym w średniej misce, aby zmiksować. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Pokrój chleb w poprzek na plasterki, a następnie w kostkę.
Przenieś kostki na talerze. Na wierzch polej mieszanką jogurtu i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na chleb bananowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "