Budyń Porzeczkowy Na Parze
Budyń z porzeczek na parze może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka cytryny, bułka tarta, mleko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Budyń Chlebowy Porzeczkowy, Budyń Chlebowy Porzeczka Klonowa, oraz Budyń z kaszy mannej z sosem z czerwonych porzeczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Wymieszać z surówką, następnie z porzeczkami, bułką tartą, cukrem i skórką z cytryny. Wymieszać z mlekiem, dodając więcej, w razie potrzeby, aby uzyskać miękkie ciasto podobne do ciasta biszkoptowego.
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i uformować w kłodę o długości około 18 cm. Lekko posmaruj 12-calowy (30cm) arkusz folii aluminiowej.
Kłodę umieścić na jednym końcu folii i zwinąć. Skręć końce zamknięte, aby pakiet, który przypomina przysługę strony.
Umieść stojak na parowiec w dużym rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody, aby wyczyścić stojak. Doprowadzić do wrzenia.
Umieścić opakowanie foliowe w parowniku. Przykryć i parować na średnim ogniu przez około 1 godzinę, aż budyń się ugotuje.
Przełożyć na talerz, zdjąć folię i pokroić.
Podawać na gorąco, z crme Anglaise.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;