Budyń Porzeczkowy Na Parze

Budyń Porzeczkowy Na Parze
Budyń z porzeczek na parze może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka cytryny, bułka tarta, mleko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Budyń Chlebowy Porzeczkowy, Budyń Chlebowy Porzeczka Klonowa, oraz Budyń z kaszy mannej z sosem z czerwonych porzeczek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Wymieszać z surówką, następnie z porzeczkami, bułką tartą, cukrem i skórką z cytryny. Wymieszać z mlekiem, dodając więcej, w razie potrzeby, aby uzyskać miękkie ciasto podobne do ciasta biszkoptowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
HerbatnikiHerbatniki
Bułka TartaBułka Tarta
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
PorzeczkiPorzeczki
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SuetSuet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i uformować w kłodę o długości około 18 cm. Lekko posmaruj 12-calowy (30cm) arkusz folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Kłodę umieścić na jednym końcu folii i zwinąć. Skręć końce zamknięte, aby pakiet, który przypomina przysługę strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieść stojak na parowiec w dużym rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody, aby wyczyścić stojak. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Umieścić opakowanie foliowe w parowniku. Przykryć i parować na średnim ogniu przez około 1 godzinę, aż budyń się ugotuje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Przełożyć na talerz, zdjąć folię i pokroić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podawać na gorąco, z crme Anglaise.
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn