Budyń Czekoladowo-Miętowy
Pudding czekoladowo-miętowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 216 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Budyń Czekoladowo-Miętowy, Budyń Czekoladowo-Miętowy, oraz Budyń Marmurkowo-Miętowo-Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 2 szklanki mleka do małego rondla i ogrzać na średnim ogniu do prawie wrzenia.
Zdjąć z ognia, dodać torebki herbaty, przykryć i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w dużej misce. Powoli wlać pozostały 1 szklankę mleka i wanilię, mieszając, aby zmiksować.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą.
Wlać ciepłe mleko do miski z mieszaniną cukru. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji majonezu.
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka. Przecedzić do dzbanka lub dużej miarki. (Powinieneś mieć około 3 filiżanek.)
Wlać do ramekins, budyń kubki lub szklanki i podawać na ciepło, lub przykryć folią (Niech dotknąć powierzchni budyniu) i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
W razie potrzeby dodaj bitą śmietanę.