Budyń Czekoladowo-Miętowy

Budyń Czekoladowo-Miętowy
Pudding czekoladowo-miętowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 216 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Budyń Czekoladowo-Miętowy, Budyń Czekoladowo-Miętowy, oraz Budyń Marmurkowo-Miętowo-Czekoladowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 2 szklanki mleka do małego rondla i ogrzać na średnim ogniu do prawie wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia, dodać torebki herbaty, przykryć i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
3
W międzyczasie wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w dużej misce. Powoli wlać pozostały 1 szklankę mleka i wanilię, mieszając, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
5
Wlać ciepłe mleko do miski z mieszaniną cukru. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka. Przecedzić do dzbanka lub dużej miarki. (Powinieneś mieć około 3 filiżanek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
7
Wlać do ramekins, budyń kubki lub szklanki i podawać na ciepło, lub przykryć folią (Niech dotknąć powierzchni budyniu) i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
W razie potrzeby dodaj bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn