Budyń chlebowy żurawinowy to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 321 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać chleb, masło, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Żurawinowy, Budyń Chlebowy Żurawinowy, oraz Budyń Chlebowy Żurawinowy.
Instrukcje
1
W smarowanej 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia, pół kostki chleba, żurawinę i skórkę pomarańczową. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Skropić masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
W dużej misce ubić jajka, mleko, 3/4 szklanki cukru i wanilii, aż do wymieszania; wlać mieszaninę chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
Procent Tłuszczu
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Piec, odsłonięty, w temperaturze 375° przez 65-75 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Na sos, w ciężkim rondlu, ubić żółtka i cukier. Wymieszać ze śmietaną i skórką pomarańczową. Gotować i mieszać na małym ogniu przez 20-25 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i pokrywa tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Odmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Zdjąć z ognia; wyrzucić skórkę pomarańczową. Wymieszać z ekstraktem. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.