Budyń chlebowy Panettone z sosem pomarańczowym

Budyń chlebowy Panettone z sosem pomarańczowym
Budyń chlebowy Panettone z sosem pomarańczowym przyprawionym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 650 kalorii, 6G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, ciężki krem, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto, Budyń Chlebowy Panettone, oraz Budyń Chlebowy Panettone.

Instrukcje

1
Ułóż kostki chleba panettone, aby zmieścić się kompaktowo w masle 2-ćwiartowym naczyniu zapiekankowym. Nie kompresować zbyt mocno; odstawić resztki kostek chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
PanettonePanettone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
2
Ubij razem 3 jajka i 1/2 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści i mieszanina stanie się jasnożółta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać śmietanę, wanilię i 1 łyżkę likieru pomarańczowego; ubić do połączenia. Wymieszać 1 szczyptę soli, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać tę mieszaninę na kostki panettone w naczyniu zapiekanki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć chleb z lodówki, odsunąć i ułożyć wierzch budyniu chlebowego z 2 1/2 łyżki masła i posypać 2 łyżkami białego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
ChlebChleb
7
Ustaw danie zapiekanki na płytkiej patelni, która ma od 2 do 3 cali większą średnicę niż danie zapiekanki. Ustaw te patelnie na środkowym stojaku nagrzanego piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Wlać gorącą wodę do zewnętrznej patelni, aż osiągnie głębokość 1 cala wokół naczynia żaroodpornego, tworząc łaźnię wodną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PatelniaPatelnia
9
Piec budyń w łaźni wodnej, aż będzie w pełni ustawiony i nóż włożony do środka puddingu wychodzi czysty, 1 do 1 1/4 godziny. Kąpiel wodna pomoże pudding gotować równomiernie i utrzymać lekką konsystencję. Ostrożnie wyjąć budyń z łaźni wodnej i schłodzić przez co najmniej 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
10
Tuż przed podaniem, zrobić sos przez topienie 1/2 szklanki masła w rondlu na małym ogniu. Wymieszać 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki likieru pomarańczowego, 3 łyżki wody, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i 1/8 łyżeczki soli. Mieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści i ciecz zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia.
12
W małej misce do mieszania ubić 1 jajko. Ubijając jajko, powoli wlej 2 łyżki gorącej mieszanki do miski z jajkiem. Następnie, energicznie ubijając mieszankę, powoli wlewamy rozgrzaną mieszankę jajeczną z powrotem do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Umieść rondel z powrotem na małym ogniu, delikatnie mieszając sos i powoli podnosząc temperaturę do średniej. Nadal mieszaj, aż sos prawie osiągnie gotowanie na wolnym ogniu, zmniejszając ogień w razie potrzeby, jeśli mieszanina grozi zagotowaniem. Kontynuuj mieszanie, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut. Łyżka na budyniu chlebowym i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn