Budyń Chlebowy Bourbon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Bourbon Bread Pudding. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 521 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.51 za porcję. 288 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Idź do sklepu i odebrać masło, ciabatta, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, Bourbon dyniowy budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Budyń Chlebowy Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia.
Włożyć chleb do dużej miski i polać na niego pół na pół, delikatnie podrzucając, aby namoczyć chleb.
Pozostawić w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania kremu.
W średnim rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia, dodać brązowy cukier, cukier granulowany i wanilię, i mieszać, aż dobrze połączone i gładkie.
W średniej misce ubijamy jajka, następnie dodajemy mieszaninę masła z cukrem, mieszając, aż będą dobrze połączone i gładkie.
Wlać mieszaninę kremu na chleb, podrzucając delikatnie do włączenia kremu i pół na pół mieszaniny, aż dobrze połączone.
Wlać mieszaninę chleba do przygotowanego naczynia do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Rodzynki posypać wierzchem i delikatnie przełożyć na budyń; upewnij się, że płyn pokrywa chleb. Przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową i piec przez 55 minut.
Wyjąć folię i piec przez dodatkowe 10 do 15 minut, aż budyń chlebowy będzie złoty kolor. Odstawić budyń na bok podczas przygotowywania glazury.
Aby polewa bourbon: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać bourbon i cukier, mieszając aż do włączenia.
Dodać śmietanę i wymieszać na gładką masę.
Polewamy polewą wierzch budyniu chlebowego i odstawiamy na 15 minut przed podaniem. Budyń chlebowy najlepiej podawać na ciepło, ale można go schłodzić, szczelnie przykryć, do 4 dni.