Budyń bananowy z sosem czekoladowym
Budyń bananowy z sosem czekoladowym może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 360 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz półsłodkie chipsy czekoladowe, żelatynę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Łatwy wegański budyń bananowy z sosem czekoladowym, Pieczony Budyń Bananowy Z Sosem Rumowym, oraz Budyń chlebowy z sosem bananowo-rumowym.
Instrukcje
Lekko płaszcz cztery 6-uncji budyń kubki z warzyw sprayu; odstawić.
Umieścić wodę w małej niemetalowej misce i posypać żelatyną; odstawić.
Umieść tofu, banan, miód, i sok z cytryny w misce robota kuchennego lub blendera; puree, aż będzie gładka.
Umieścić miskę zawierającą żelatynę w kuchence mikrofalowej i gotować przez 30 sekund; mieszać do rozpuszczenia.
Dodać do puree bananowego i pulse połączyć.
Wlać do kubków budyniu. Schłodzić do zestawu, około 1 1/2 godziny.
Umieść czekoladowe chipsy w misce robota kuchennego lub blendera i pulsuj do posiekania. W małym rondlu doprowadzić mleko sojowe do wrzenia.
Polać czekoladę gorącym mlekiem sojowym i pulsować, aż będzie gładka. Używając noża do parowania, poluzuj krawędź każdego puddingu z kubka. Unmold do misek.
Na każdy budyń skropić ciepłym sosem czekoladowym.