Budyń bananowy z sosem czekoladowym

Budyń bananowy z sosem czekoladowym
Budyń bananowy z sosem czekoladowym może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 360 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz półsłodkie chipsy czekoladowe, żelatynę, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Łatwy wegański budyń bananowy z sosem czekoladowym, Pieczony Budyń Bananowy Z Sosem Rumowym, oraz Budyń chlebowy z sosem bananowo-rumowym.

Instrukcje

1
Lekko płaszcz cztery 6-uncji budyń kubki z warzyw sprayu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BudyńBudyń
2
Umieścić wodę w małej niemetalowej misce i posypać żelatyną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść tofu, banan, miód, i sok z cytryny w misce robota kuchennego lub blendera; puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BananBanan
MiódMiód
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Umieścić miskę zawierającą żelatynę w kuchence mikrofalowej i gotować przez 30 sekund; mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać do puree bananowego i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree BananowePuree Bananowe
6
Wlać do kubków budyniu. Schłodzić do zestawu, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
7
Umieść czekoladowe chipsy w misce robota kuchennego lub blendera i pulsuj do posiekania. W małym rondlu doprowadzić mleko sojowe do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
SoymilkSoymilk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Polać czekoladę gorącym mlekiem sojowym i pulsować, aż będzie gładka. Używając noża do parowania, poluzuj krawędź każdego puddingu z kubka. Unmold do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SoymilkSoymilk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
NóżNóż
9
Na każdy budyń skropić ciepłym sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn