Budyń ryżowy z suszoną wiśnią i rodzynkami
Suszone wiśnie i rodzynki ryż Pudding może być tylko deser szukasz. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jeśli masz wanilię, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cynamonowy Pudding ryżowy z sosem suszono-wiśniowym, Cynamonowy Pudding ryżowy z sosem suszono-wiśniowym, oraz Pudding ryżowy z białej czekolady z suszonym sosem wiśniowym.
Instrukcje
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu i wymieszać z ryżem. Przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, a następnie gotuj, aż woda zostanie wchłonięta, około 15 minut. Wymieszać z mlekiem i cukrem i gotować na bardzo małym ogniu, pod przykryciem, aż mieszanina przypomina gęstą zupę, 50 minut do 1 godziny.
Ubij razem jajko, białka, wanilię, kardamon i szczyptę soli.
Ubić około 1 szklanki gorącego ryżu na masę jajeczną, następnie wymieszać z pozostałym ryżem. Gotować na małym ogniu (nie pozwól gotować), ubijając stale, aż natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 170 ° F,1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rodzynkami i wiśniami.
Przenieść budyń do naczynia 2-quart lub 6 (8-uncji) ramekins i schłodzić, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym, aż ostygnie, ale nie zimno, 1 do 2 godzin.
Każda porcja zawiera około 192 kalorii i 2 gram tłuszczu.