Budyń czekoladowy i precle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puddingu czekoladowego i precli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kakao w proszku, mleko i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe miękkie precle z kawałkami białej czekolady, Precle Czekoladowe, oraz Precle Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. na tacy blachy, delikatnie wrzucić precle, masło i 2 łyżki cukru.
Piec, aż cukier topi się i krystalizuje na precle, około 10 minut.
Tymczasem w średnim rondlu ubijamy kakao, 1/2 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą. Uformuj studnię w środku i powoli ubijaj mleko na średnim ogniu. Pomaga to zapobiec zbrylaniu się skrobi kukurydzianej. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, aby zagęścić.
Zdjąć z ognia. W małej misce, ubić trochę mieszanki mleka do jajka do temperowania.
Dodać mieszaninę jaj do garnka mleka.
Podgrzać na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji budyniowej, około 3 do 5 minut.
Wymieszać w chipsy aż do stopienia i dobrze połączone.
Do ramekinów wlać budyń. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. Do serwowania, top z precelkami.